Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

ProPhilarmonia

<<  Octombrie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
  2  4  6
  8111314
15161821
2223242728
293031    

Filarmonica „Banatul” Avancronica de concert Vineri 14 iunie

Pentru iubitorii muzicii reginei instrumentelor, concertul simfonic din 14 mai, va fi un adevărat festival al viorii. Continuând seria de concerte dedicate familiilor de interpreţi, Filarmonica Banatul ne oferă de această dată întâlnirea muzicală cu o familie care vine din Germania, toţi membrii fiind violonişti. Este vorba de familia lui Volkhard Steude, concertmaestru la Wiener Philharmoniker, care vine împreună cu Oreada, Eduard şi Lorenz. Concertul este departe de a fi monoton pentru că vom asculta lucrări celebre pentru vioară, două viori şi patru viori, care acoperă un interval muzical de la perioada barocă până la cea romantică. Programul convenit împreună cu maestrul Radu Popa, dirijorul concertului, este compus din Concertul pentru două viori şi orchestră în la minor L`Estro Armonico, op.3 nr.8 de Antonio Vivaldi, Concertul pentru două viori şi orchestră în re minor de Johann Sebastian Bach, Concertul pentru patru viori şi orchestră în si minor, L`Estro Armonico, op.3 nr.10 de Antonio Vivaldi, „Scene de balet” pentru vioară şi orchestră op.100 de Charles-Auguste de Bériot, „Habanera” pentru vioară şi orchestră op.83 de Camille Saint-Säens şi Concertul pentru vioară şi orchestră în mi minor,op.64 de Felix Mendelssohn-Bartholdi.

Citeşte mai departe...

ANUNŢ

Filarmonica „Banatul” Timişoara organizează în data de 03.07.2019, ora 10.00, la sediul instituției din Municipiul Timișoara, B-dul.C.D.Loga, nr.2, concurs în vederea ocupării pe perioada nedeterminata a funcţiilor vacante, în regim contractual de:

  • Șef Birou Juridic-Contractare;
  • Curier (cu atribuții SSM) – Birou Resurse Umane, Comunicare;
  • Portar de zi (cu atribuții de pompier).

Citeşte mai departe...

Filarmonica „Banatul” Avancronica de concert Vineri 31 mai

Maestrul Radu Popa va conduce concertul simfonic de vineri, 31 mai, care va marca închiderea Festivalului Internaţional Timişoara Muzicală. Din nou, un concert dominat de romantism. În program: „Sospiri” op. 70 pentru orchestră de coarde şi Concertul pentru violoncel şi orchestră, op.85, ambele compuse de Edward Elgar, „Cavalcada Walkyriilor” din Opera „Walkyria” de Richard Wagner şi Poemul simfonic „Preludiile” de Franz Liszt.

Compozitorul romantic Elgar s-a afirmat în istoria muzicii în mod special prin Variaţiunile „Enigma”, prin marşul „Pomp and Circumstance” şi prin Concertul pentru violoncel. Elgar mai este cunoscut şi datorită Concertului său pentru vioară, foarte iubit de Yehudy Menuhin, dar spre deosebire de acesta, în principal mai zbuciumat şi pasional, concertul pentru violoncel este mai mult liric şi contemplativ. „Sospiri” este un Adagio pentru orchestră de coarde şi harpă compus puţin înainte de începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Intenţia lui Elgar era de a compune o lucrare asemănătoare cu „Salut d`Amour” pe care să o denumească „Soupir d`Amour”, adică Oftat de dragoste. În fapt, şi-a dat seama că a doua compoziţie, cea pe care o vom asculta, este mult mai intensă şi profundă şi a hotărât să folosească un cuvânt italian drept titlu — „Suspine”. A fost dedicată concertmaestrului Orchestrei Simfonice din Londra, Billy Reed.

Citeşte mai departe...

Festivalul de Muzica Veche Timisoara

Festival Muzica Veche 2018