Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

ProPhilarmonia

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Gala Blues-Jazz Kamo. Asa se  va numi, din acest an, cel mai longeviv festival de gen al Timisoarei, in  memoria fondatorului sau, muzicianul Kamocsa Bela. A XX-a  editie a evenimentului se va desfasura in 13 si 14 noiembrie 2010 si va aduce pe scena Capitol muzicieni din Ungaria, Serbia, Franta si Romania.

Primul CD al trupei – fanion Bega Blues Band din era  postKamo va fi promovat  la Gala Blues –Jazz Kamo XX. Tot  atunci, va avea loc lansarea postuma a volumului de memorii al lui Kamocsa Bela.

Timisorenii vor avea ce auzi la editia 2010 a festivalului, da asigurari nou director artistic, muzicianul Johnny Bota: „Conform tradtiei, din Gala nu vor lipsi, nici in acest an, muzicieni valorosi din Euroregiune, , multi dintre acestia fiind colaboratori ai lui Kamo si ai formatiei Bega Blues Band, de-a lungul vremii. Printre acestia se numara grupul Equinox din Ungaria, Mike Krstic (Serbia), pianist de inalta clasa, un vechi prieten al lui Kamo si al publicului timisorean, Jovan Maljoković (Serbia), conducatorul formatiei Balkan Salsa, care a inregistrat un imens succes la Gala de acum trei ani.  (...)  Bega Blues Band, care va aparea, pentru prima oara la aceasta Gala, in noua alcatuire: Johnny Bota – bas, Toni Kühn – claviaturi, Alex Man – chitara, Lucian Nagy – saxofon, Maria Chiorean – voce si Lica Dolga – baterie.

O surpriza va fi evolutia, ca invitat, a renumitului cantaret francez de jazz Pierre de Trègomain, alaturi de Bega Blues Band, impreuna cu care grupul timisorean va efectua un turneu la Centrele Culturale Franceze din Timitoara, Cluj, Iasi si Bucuresti, precum si in sali din Brasov si Sfantu Gheorghe, intre 16 si 21 noiembrie. Un alt invitat drag al Bega Blues Band este ghitaristul Mircea Bunea, un vechi colaborator al grupului, autor al graficii afiselor Galei de mai multa vreme incoace. De altfel, in holul salii capitol, a Filarmonicii Banatul din Timisoara, va fi amenajata, in zilele de 13 si 14 noiembrie, o expozitie cu afisele Galelor de Blues Jazz anterioare.

Din Cluj, va fi prezenta la Gala o formatie celebra de blues, Nightlosers, Timisoara va mai fi reprezentata de trei  dintre cele mai  bine cotate formatii : Aquarium, Jazz Trotters si duo-ul Liviu Butoi/Arpi Kajtar. In cadrul Galei de Blues Jazz KAMO XX vor avea loc doua evenimente deosebite, legate de personalitatea lui Kamo, careia ii este dedicata editia din acest an: lansarea cartii autobiografice a lui Kamo si lansarea noului CD, „Zboina Neagra”, al formatiei Bega Blues Band. Prezentator va fi, ca intotdeauna, Florian Mosu Lungu” .

Concertele se vor desfasura in 13 si 14 noiembrie, de la ora 18, in sala Capitol. In prima seara, pe scena se vor succeda formatiile Jazz Trotters, Equinox Quartet, Liviu Butoi- Arpi Kaitar Duo, Bega Blues Band&Friends.

Duminica seara vor concerta Aquarium &Vera Luta, Mike Krstic, Balkan Salsa Band si Nightlosers.

Gala Blues – Jazz Kamo XX este organizata de Filarmonica Banatul, Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, Consiliul Judetean Timis, Consiliul Local si Primaria Timisoara.

Festivalul de Muzica Veche Timisoara

Festival Muzica Veche 2018